fbpx

I vztahy potřebují občas balanc

„Nemá mě ráda, opustila mě,“ říká smutně mladá sympatická žena, říkejme jí třeba Monika, sedící v křesle naproti mně. V křesle, které bylo svědkem už nespočtu složitých lidských příběhů, ale také jejich řešení a radosti z nově nabité sebedůvěry a síly. Mluví o své mamince. Ačkoliv jsme měly na pořadu dne jiné téma, tahle stará bolest vylezla v našem rozhovoru na povrch s palčivou touhou zahojit se. Jak to tak při sezeních PSYCH-K® bývá. Nic se neskryje a v bezpečném prostoru vyplouvají na povrch ta nejhlubší témata, ze kterých ostatně pak následné problémy vznikají. Po krátkém naslouchání jsme se dohodly, že se na vztah s maminkou podíváme pomocí balancu, který pro tyto příležitosti v PSYCH-K® máme tzv. Vztahový balanc. Musím říct, že je mým oblíbeným. Už když jsem se s ním setkala na semináři ve Vídni, byla jsem nadšená. Mě samotné pomohl pochopit a hlavně napravit vztahy s nejbližšími. Tento balanc, který je prioritně určen k tomu, abychom opět mohli mít a žít láskyplné vztahy, nám dokáže odhalit témata, výzvy, onoho konkrétního vztahu a vybalancovat je tak, abychom byli schopní být s daným člověkem opět v tzv. celomozkovém stavu. Tedy bez nánosů emocí a možná i minulých domnělých křivd. Umožňuje nám do vztahů vnést vhled, lásku, pochopení a někdy i nadhled.

Ale vraťme se k Monice, která žila celý život v přesvědčení, že jí maminka opustila a jevila o ni celou dobu jen malý zájem. Odešla od rodiny, když byla Monika ještě malá a ona zůstala jen s tatínkem a babičkou. Maminka jí příliš nekontaktovala a ona měla pocit, že jí opustila na všech úrovních. Celý její dosavadní život byl tedy protkaný smutkem a strachem z opuštění. Pomocí vztahového balancu jsme tedy společně prošly procesem odhalení témat a vybalancování klíčových přesvědčení. Vše v naprostém klidu a pohodě. Ačkoliv může být téma vztahů velmi emočně náročné, při procesech PSYCH-K® vše probíhá v silném energetickém poli, takže emoce jsou zde většinou jen očistně uvolňující a jemné. Po balancu jsme se dohodly na akčním plánu. Monika mamince zavolá a zeptá se jí na toto své bolestivé období. Akční plán, který chce notnou dávku odvahy a vnitřní síly. Po našem sezení už toho ale Monika byla schopná.

„Všechno bylo úplně jinak.“ usmívá se Monika po nějaké době, kdy sedí opět v polstrovaném křesle naproti mně. Tehdy procházela více změnami, odešla z práce a rozhodla se svůj život poskládat jinak, podle svých představ. Odjela do zahraničí, kde si odpočinula a jednoho večera na pláži při západu slunce vzala telefon a mamince zavolala. Sebrala všechnu odvahu a zeptala se jí, po tolika letech, na události svého dětství. Na té pláži pak seděla ještě 3 hodiny, které napjatě naslouchala ženě, která ji milovala, ale po nevydařeném vztahu musela odejít. Snažila se Moniku kontaktovat, ale babička s tatínkem si to nepřáli, a ona nechtěla malou holčičku trápit rozepřemi a svými nedořešenými problémy. Po dlouhém rozhovoru se domluvily, že společně zajdou na oběd. Ačkoliv bydlí daleko od sebe, jsou v pravidelném kontaktu a společné obědy už se staly jejich rituálem. Svůj vztah rozvíjejí dál, bez Moničiny zátěže přesvědčení, že byla opuštěná. Místo toho teď zažívá novou realitu, že je milovaná a vždycky byla.

Tahle událost měla velký vliv i na další Moničin život. Po pár sezeních, kdy jsme doladily, ještě její vztah sama k sobě a sebedůvěru, si našla novou práci. Naše poslední sezení mi vlastně jen povídala o tom, co všechno se změnilo a jak je spokojená. Nechtěla ale naši schůzku rušit. Musela jsem se smát. Není přece třeba vytvářet a vymýšlet problémy, abychom je mohli řešit. Vždyť je přece fajn si život i nějakou chvíli jen užívat. A kdyby něco, Monika vždy ví, kde mě a PSYCH-K® najde.

Koneckonců všechny problémy jsou jen problémy v mezilidských vztazích. A díky balancům PSYCH-K® mohou být opět plné pochopení a lásky. Být u těchto změn, je pro mě vždy velkou radostí. Protože všechny vaše životní příběhy jsou součástí i toho mého. A za to jsem neskonale vděčná.

Chcete vnést více lásky do svých vztahů? Využijte sezení PSYCH-K® v Praze nebo v Brně.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

÷ one = two